Česneková pesta
Česnekové pesto s jemnější česnekovou chutí je tou správnou volbou pro každý mlsný jazýček. Je to variace na tradiční italské pesto s bazalkou.
Podle Jirky Knoblocha však patří na piedestal právě naše pesto, ve kterém hlavní roli hraje česnek.
Použití česnekového pesta je totiž velmi široké – dá se použít při vaření masa, do zeleniny, brambor, na jednohubky, jako nátěr na čerstvé bagety nebo prostě jako náhrada omáčky do těstovin. Chuť česnekového pesta je totiž tak skvělá a vyladěná, že není potřeba jakýchkoli dalších přísad. Jednotlivá pesta se ale chuťově velmi liší podle toho, jaké ingredience obsahují.
Ručně a šetrně vyráběné česnekové pesto s petrželí, je bez chemických konzervantů, aromat, lepku, GMO a laktózy.
Ručně a šetrně vyráběné pesto z medvědího česneku je bez chemických konzervantů, aromat, lepku a GMO.
Které česnekové pesto bude to vaše?
Pesto z medvědího česneku s kešu a rajčaty je univerzálním řešením, které se hodí úplně všude. Pesto z česnekových výhonků a stvolů má spíše zeleninovou chuť, s petrželí získává spíše kyselou příchuť, v dýňovém pestu zase převládá dýňová příchuť a česnek vytváří česnekový chuťový podtón. Česnekové pesto je proto způsobem, jak jíst nejrůznější jídla vždy chutně a zdravě zároveň. Favoritem Jirky Knoblocha je právě pesto z medvědího česneku.
Pokud si jej chcete zkusit připravit doma sami, vyzkoušejte Jirkův recept na pesto z medvědího česneku. Na přípravu a vaření ale není čas vždy. Pro tyto případy zde máme kategorii s hotovými pesty z medvědího česneku. Jako rychlovku na zahnání vlčího hladu můžeme zase doporučit hotovky z česneku nebo česnekové snacky.