Jak na jarní sázení česneku?
Ing. Barbora Hrubcová 22.1.2025 Před námi je pomalý únor. Stojíte ve spíži a hledíte na palice sadbového česneku. Marně pátráte, jak je možné, že jste ho nestačili na podzim hodit do země? Nebo jste...
Ing. Barbora Hrubcová 22.1.2025 Před námi je pomalý únor. Stojíte ve spíži a hledíte na palice sadbového česneku. Marně pátráte, jak je možné, že jste ho nestačili na podzim hodit do země? Nebo jste...
20.1.2025 Česnek je zázrak! Malý, nenápadný a přitom dokáže rozjet každé jídlo i imunitu na plné obrátky. Jenže co když nejste zrovna zahradnický ninja? Nebojte, i pro ty, kteří by se raději drželi b...
Ing. Barbora Hrubcová 9.1.2025 Nový rok je tady a s ním i čas udělat tlustou čáru za vánočními cukrovanými a tučnými hříchy. Pokud se cítíte jako vánoční bramborový salát – těžký a uleželý – je na č...
Ing. Barbora Hrubcová 2.12.2024 Zima se hlásí o slovo. Dny, kdy svítí slunce a vlastně je vůbec světlo, se rapidně krátí. Všichni se obalují oblečením jako slupkami od česneku. Projet městem hromadn...
Ing. Barbora Hrubcová 23.11.2024 Vánoce se kvapem blíží! Už víte, co budete nadělovat pod vánoční stromeček? Nechcete být součástí boje o dárky v nákupním centru, ale radost pod stromečkem svým...
Autor: Markéta Musilová O česneku se (nejen na našem blogu) mluví jako o všeléku, a právem mu toto označení náleží. Ale víte, jak jeho účinky ztrojnásobit? Vyrobte si česnekový sirup! K česne...
Autor: Markéta Musilová Česnek měl vždy opravdu široké využití. Jako jedna z nejstarších známých potravin k tomu měl tak nějak sklony, a hlavně byl považován za bezpečný pro všechny věkové sk...
Autor: Markéta Musilová Už jsme si úspěšně vypěstovali vlastní česnek, správně ho uskladnili a je připravený na svou misi v kuchyni. Ale co když chceme jít ještě dál, a vyrobit si vlastní sušený česn...
Autor: Ing. Barbora Hrubcová Lámete si hlavu, jak uchovat medvědí česnek? Můžete ho usušit, zamrazit nebo si vyrobit výtečné pesto. Výroba česnekového pesta není složitá. Stačí omytý a osušený med...
Autor: Markéta Musilová Jste-li milovníci pomazánek, jistě máte ve svém repertoáru i tu s medvědím česnekem. Z tvarohu nebo čerstvého sýra ji zná většina z nás. Zkuste ale přidat opražené ořechy nebo...
Autor: Markéta Musilová Žádné velké kulinářské zázraky se od vás v kuchyni nečekají? Dokažte, že i vy máte na to připravit dobrotu, na kterou se bude dlouho vzpomínat. Ty nejjednodušší věci bývají ča...
Autor: Markéta Musilová Jaro novými možnostmi přímo kypí. Máte s jarním pučením také chuť podniknout něco nového? A co třeba vyrobit si doma sýr? Navíc s tou nejjarnější bylinkou - medvědím česnekem!...
Autor: Markéta Musilová Jste už ostřílení pěstitelé česneku, nebo teprve přemýšlíte, že začnete? Ať tak nebo tak, je důležité dodržet některé zásady, aby se vaše úsilí vyplatilo a nemuseli jste do br...
Autor: Markéta Musilová Kdo by neznal česnekovou pomazánku? Po všemožných salátech je to zřejmě nejčastější mazadlo chlebíčků a jednohubek. Zaslouženě. Láká milovníky intenzivního česnekového aroma i...
Autor: Ing. Barbora Hrubcová Pokud je bílý česnek považován za krále kuchyně, tak černý česnek je jeho císařem. Máte rádi česnek a přes to chcete pozvat na večeři třeba i hraběte Drákulu? Černý česne...
Autor: Markéta Musilová Nechcete být špunt, a uvařit si skvělou polévku? Přečtěte si, čím vším vyniká obyčejná česnečka, a možná vás popadne chuť naservírovat na stůl půlku oběda nebo celou večeři s ...
Autor: Marek Kočan Medvědí česnek je favoritem Jirky Knoblocha. Dopustit na něj nedala už babička Knoblochů, a dobře věděla proč. Ne nadarmo je medvědí česnek jednou z nejznámějších bylin tradič...