Omlouváme se, ale celý víkend jsme na Slavnostech česneku v Buchlovicích. Objednání produktů bude možné od pondělí 29.7.2024.

Jak na domácí česnekový sirup

 Autor: Markéta Musilová

 

O česneku se (nejen na našem blogu) mluví jako o všeléku, a právem mu toto označení náleží. Ale víte, jak jeho účinky ztrojnásobit? Vyrobte si česnekový sirup! K česneku přidáte další opěvované potraviny - med a jablečný ocet, a nabušený zázrak je na světě!

 

Přírodní siláci

Med je další ze zázračných přírodních produktů, které můžete použít k podpoře imunity, trávení nebo hojení. Na jablečný ocet zase nedají dopustit všichni hubnoucí, detoxikující a metabolismus zlepšující konzumenti. Pojďme je tedy použít dohromady s naším milovaným česnekem.

Výroba česnekového sirupu

Je velmi prostá a zvládnete ji sami doma. U česneku to bereme jako hotovou věc, ale i ostatní suroviny doporučujeme vybírat české provenience. Konec konců, všechny jsou tu doma. Potřebovat budete:

  • 10 stroužků česneku
  • 200 ml jablečného octa
  • 200 g medu

Stroužky česneku prolisujte festovním lisem na česnek, nebo přímo vložte do mixéru s jablečným octem a rozmixujte. Do zavařovací sklenice přidejte společně s medem, uzavřete a dobře promíchejte. Nechte odpočívat v lednici alespoň 5 dní.

Vyrobili jste si podle našeho návodu na výrobu sušeného česneku? Voilà, i z něho se dá sirup vyrobit, a to klidně uprostřed zimy. Použijte zhruba pětinu váhy čerstvého. Nevyrobili? Nevadí, my pro vás sušený česnek samozřejmě máme, stejně jako hotový česnekový sirup ;) To bychom prostě nebyli my, abychom vám neusnadnili život!

Jak užívat česnekový sirup?

Uplatnění najde kdykoliv, kdy cítíte, že “na vás něco leze”, ale i preventivně. Jak ho ale do sebe dostat? Česnekový sirup by se neměl kvůli své síle používat samotný, vždy je lepší ho ředit vodou. Ale nebojte se, i při zlepšování imunity se ale dá spojit příjemné s užitečným, a přidat ho do běžného jídla, zálivky na salát nebo limonády. Přečtěte si, jak to udělali naši ochutnávači!

Pořád vám to nevoní?

Přes veškerou snahu vám sirup nezachutnal, ale stejně byste rádi svoje tělo podpořili jeho blahodárnými účinky? I pro vás máme řešení. Vyzkoušejte česnekovou tinkturu nebo kapsle. Můžete si vybrat, zda z bílého, černého nebo medvědího česneku, a spolehněte se, že nálož všech prospěšných látek do sebe dostanete i v této podobě! Dejte nám vědět, na co léčivý česnek používáte a jak vám pomohl, těšíme se na vaše zkušenosti!