Česnekové pasty
Česneková pasta je tajnou zbraní Jirky Knoblocha. Je to totiž takový malý a jednoduchý zázrak, kterým můžete rychle a efektivně dochutit téměř jakékoli jídlo. Kouzlo pasty spočívá právě v její jednoduchosti.
Prakticky jde pouze o čerstvý lisovaný česnek v olivovém oleji, který si zachovává intenzivní a štiplavou chuť.
Jirku už delší dobu podezíráme, že česnekovou pastu používá i místo té zubní, a ani se tomu nedivíme. Je to gurmán, který česnekem doslova žije. Česnekovou pastu s oblibou přidává do svých legendárních marinád, omáček i polévek. Rád jí potírá i grilované a pečené maso, určitě byste jí našli třeba na jeho milovaných kuřecích kostkách se žampiony a špenátem. Díky česnekové pastě jídlo připraví rychleji, jelikož nemusí loupat každý stroužek česneku zvlášť.
Rychlovka s česnekovou pastou
Velmi se proslavil i svou „česnekovou rychlovkou“, kdy česnekovou pastu přidá na čerstvě dovařené těstoviny nebo jí natře na rozpečenou bagetku. Kdyby za gastronomii udělovali Nobelovu cenu, Jirka by byl jistě jejím laureátem. Další výhodou česnekové pasty pak je fakt, že jí snadno můžete kombinovat s různými příměsemi a posunout tak její chuť na vyšší level. Česneková pasta se solí, bazalkou nebo zázvorem zcela jistě uspokojí všechny vaše chuťové pohárky. Jirka Knobloch je pořádný divočák, a proto jeho favoritem zůstává chilli pasta. Pokud to máte rádi ostrý, rozhodně ji zkuste. Protáhne vám všechny trubky.
Nejpohodlnějším způsobem, jak si vychutnat lahodnou česnekovou pastu, je objednat si jí z Česnekového ráje. Pokud si ji chcete zkusit připravit i doma, nezapomeňte se vybavit kuchyňským náčiním na česnek. A pokud jste si oblíbili některou česnekovou pastu s příměsí, zcela jistě vám zachutná také nakládaný česnek s bylinkami nebo s chilli. Dopřát si můžete i nakládané česnekové výhonky a stvoly, které se mohou stát vynikající křupavou přílohou k masu.