Nakládaný česnek
Jirka Knobloch dobře ví, že naložit si takový česnek, to je prostě paráda. Je to možnost, jak rozvinout česnekový potenciál do nevídaných výšin díky jeho kombinaci s nejrůznějšími přísadami – například provensálskými bylinkami, kořením, chilli papričkami nebo dokonce tymiánem.
Všechny tyto úžasné variace nakládaného česneku najdete i u nás v Česnekovém ráji. Kromě milionu různých chutí nakládaný česnek ale nabízí i další velkou výhodu – je to možnost, jak česnek uchovat po velmi dlouhou dobu nejen přes zimu. A možná nejenom česnek? Jirka je totiž mazaný a už dávno přišel na to, že jedinečná česneková chuť prostupuje celou touto zázračnou rostlinkou.
V Česnekovém ráji proto nenakládáme pouze stroužky, ale také úžasně křupavé stvoly či poupata. Bylo by hříchem tyto zázraky přírody nevyužít. Naložením česnek ztrácí na štiplavosti, je jemnější a křehčí. Proto má téměř univerzální použití a přidávat jej můžete k masu, rybám, zelenině, do salátů, polévek či gulášů. Stane se také skvělou chuťovkou na obloženou mísu (no na tu záchodovou ne).
Česnek lze naložit téměř do čehokoli
Nabízíme nakládaný česnek v oleji, nakládaný česnek v soli nebo sladkokyselém nálevu. Nechybí ani nakládaný česnek v octu a pro opravdové gurmány jej nakládáme i do vína či medu. Pochutnat si kromě česneku můžete i na samotném nálevu, ten můžete hezky využít jako zálivku na salát, příměs na marinování masa nebo jej prostě přidat do omáčky. Vniveč nepřijde nic, a přesně tak to má být.
Pokud milujete nakládaný česnek, tak přesně podle vaší chuti budou určitě také česnekové zálivky a octy, se kterými si vytvoříte lahodné zeleninové či těstovinové saláty. Jemnou česnekovou chuť nabídne černý česnek, který je zajímavou a sladkou alternativou toho klasického.