Sušený česnek plátky
Náš česnekový guru Jirka Knobloch se kromě trávicího ústrojí rád nají i očima. A pokud něco dokáže vystajlovat finální jídlo pro zrak stejně dobře jako pro chuťové pohárky, tak jsou to právě tyhle plátky sušeného česneku.
Kdekdo vám občas může tvrdit, že čerstvý česnek nemůžete nahradit sušeným, my v Česnekovém ráji si ale myslíme, že opak je pravdou. Účinky sušeného česneku jsou stejné jako u čerstvého, kromě toho si ale sušený česnek zachovává také nezaměnitelnou výraznou česnekovou vůni i chuť. Plátky sušeného česneku navíc připravovanému pokrmu dodají styl a poté vám budou lahodně křupat na jazyku. Efekt křupavého česnekového prvku v hotovém jídle si zcela jistě bude pochvalovat i ten nejnáročnější strávník. Jirka Knobloch by mohl vyprávět, kolik slávy už sklidil za jídla s tak jednoduchou, ale přitom tak oku i jazyku lahodící ingrediencí, jakou sušený česnek bezesporu je.
Křupavé, voňavé a "česnekově" pikantní plátky sušeného českého česneku.
Kde najít intenzivní chuť česneku?
Pokud hledáte velmi intenzivní chuť česneku, najdete ji hlavně v česnekových lupíncích nebo chipsech. Kromě toho se však česnekové lupínky skvěle hodí také do luštěnin nebo omáček. Vaší supertajnou zbraní a esem v rukávu se mohou stát také při finálním dozdobování polévek.
Jirka Knobloch je nedoporučuje pouze na grilování, protože by se mohly připalovat a zhořknout. Ideální nejsou ani v rychlých jídlech, protože rychlým vařením se stávají trošku „gumovatějšími“. Někomu to ale vadit nemusí, proto s nimi můžete experimentovat opravdu skoro kdekoli.
Už jste nakrmili chuťové pohárky i oči, co teď dopřát podobnou lahodu také nosu? Zkuste uzený sušený česnek s kouřovým aroma, který zaútočí na všechny tyto 3 smysly. Pokud preferujete spíše klasiku a rychlost při vaření, podívejte se na rychle vstřebatelný česnek v prášku nebo granulovaný česnek.