Naši ochutnávači

Vítejte v česnekovém ráji!

Naše vášeň pro česnek a jeho nekonečné možnosti při přípravě jídel jsou alfou a omegou našeho obchodu. Proto potřebujeme někoho, kdo vyzkouší naše produkty na vlastní žaludek. A to jsou právě naši ochutnávači!

Věnují se pečlivému zkoumání a hodnocení receptů, ve kterých se česnek vyskytuje jako hlavní hrdina, aby vám mohli doporučit ty nejlepší a nejchutnější.

Je to sehraný tým, který v čele s Jirkou Knoblochem čítá profesionální i amatérské kuchaře. Jejich doménou je sice ochutnávání, ale pochopitelně si jídlo musí také sami uvařit. Doufáme, že jejich úsilí přinese nové nápady a inspiraci do vaší kuchyně.

Děkujeme vám, že jste s námi na cestě po Česnekovém ráji, a těšíme se společně na nové chuťové zážitky.

Prosím, seznamte se!

 

Jirka Knobloch

"Kuchařská legenda. Každý jeho recept je originál a není kuchyně které by se zalekl. Járu Cimrmana učil vařit v Alcronu, Jamie Olivera zasvěcoval do chutí české kuchyně. Od mala si s sebou tahá malou pánvičku a struhadlo na česnek."

Péťa L.

"Amatérská kuchařka, která dělá nejlepší jídla z toho co se najde v ledničce a ne z toho co praví recept. Preferuje vegetariánskou kuchyni, jemně pálivé jídla a zbožňuje uzené chutě."

Yveta Friedlová Žižková

"Vystudovala jsem SPŠ Textilní obor návrhář. K vaření jsem se dostala úplnou náhodou díky uzavření sázky se šéfem, když jsem pracovala jako barmanka a číšnice, což mě bavilo. Ve svých 25 letech jsem tvrdila, že do kuchyně nikdy. Manželka mého šéfa mi tehdy řekla: ,,Počkej, jednou se to děvče otočí, kuchyň ti bude blízká". Nevěřila jsem. A no ano! O pár roků později se tak stalo. Mám ráda jakoukoliv kuchyni, ovšem naše česká kuchyně je nejbližší. Mám ovšem ráda i italskou, mexickou, Indonésii, jídlo mě musí zaujmout ne vzhledem, ale ingrediencemi. Pár let jsem prezentovala českou kuchyni na Gusti di frontiera v Italské Gorizii, Terstu a Palmanově. Díky jednomu skvělému top kuchaři jsem měla tu možnost a čest podílet se na MFFKV v hotelu PUPP, kde byla prezentace jídel Makedonie. Ráda připravuji rauty, tam totiž můžu použít úplně vše, co mi fantazie dovolí. Nemám ráda hloupé lidi a závist. Léta práce v různých kuchyních a s různými kuchaři mě naučila, že jsou pouze 2 druhy kuchařů. Buď to miluješ nebo děláš pro peníze."

Michal Chlubna

"Jmenuji se Michal, je mi 33 let, jsem milující táta od rodiny. Naše domácnost čítá mě, manželku, dvě děti (6 a 3), dva kocoury a křečka. 🙂 Miluji vaření. U vaření relaxuji, a zároveň tím dávám příležitost zrelaxovat i mé drahé ženě. Českou klasiku jako knedlo-zelo-vepř u mě úplně často nenajdete, na to mě moc neužije. 🙂 Co mě hodně baví, a kam směřuji své vařečky, je barevná, voňavá a chutná Asie. Baví mě jak běžné, profláknuté a banální nudle, Pholévky, závitky, tak i méně známé recepty sesbírané v hlubinách internetů. 🙂 Co navíc miluji, a je to velmi příbuzné asijské kuchyni, je chilli. Čím více a čím pálivější, tím lépe. 🙂 A jelikož nevařím jen pro sebe, ale i pro zbytek rodiny a přátele, většinou dělám vše nadvakrát; pro ostatní bez chilli, sobě pak pořádně ohnivě. 🙂 Jo, a samozřejmě taky miluju česnek ve všech podobách."

Lukáš Šifta

"Ahoj, jmenuju se Lukáš Šifta, je mi 34 let, žiju kousek od Plzně, ale pocházím z Liberce. Vaření a vše kolem gastra je můj velký koníček a s velkým zájmem studuji historii jednotlivých pokrmů už od jejich vzniku, včetně kulinářských technik a již dávno zapomenutých postupu. Jsem ale stále pouhý amatér, takový nevýznamný domácí kuchtík, kterému dělá obrovskou radost, když hostům chutná. Do profesionála mám ještě dlouhou cestu, protože co je to vlastně profesionál? To je dle mého názoru člověk, který se danou činností živí - v rámci své profese. V současné době i gastro obor bude snad brzy mojí profesí, protože v následujících měsících budu otevírat vlastní provozovnu rychlého, nicméně kvalitního občerstvení, kde zkombinuji světový street food se standardní českou kuchyní. Tím už napovídám, že mezi mé oblíbené chutě patří klasická česká babičkovská kuchyně, kterou se nebojím zmodernizovat a posunout o úroveň výše. Další má oblíbená jídla spadají do francouzské a asijské kuchyně. A co nemám rád? Rozhodně jakékoliv zapečené pokrmy, dále kuřecí stehna, vepřové na mrkvi, cokoliv s mákem, Jaroslava Soukupa a kohokoliv, kdo neocení kvalitní dobré jídlo😁. Moje další kuchařské speciality můžete najít ZDE."

Ivana IZi Zítová

"Ahoj, jmenuji se Ivana, ale většina lidí mi říká IZi :D Jsem rodilá Tanvalďačka, ale už skoro 15 let žiji a pracuji v Praze. Jsem vášnivá babička čtyřletého Štěpánka a taky zanícená kuchařka a pekařka a zavařovačka a nakladačka…. Občas si zavařím u Ládi Hrušky, se kterým se známe už celé roky z rádia. Můj Štěpánek se na to rád dívá, ale většinou to komentuje slovy: „babičko, ty jsi tak skvělá kuchařka, že žádnýho Láďu Hrušku nepotřebuješ!“ :D Česnek je podle mě jedna z nejdůležitějších surovin naší kuchyně. Rohodla jsem se tedy některé z produktů Česnekového ráje otestovat a podělit se s vámi o zkušenosti s nimi. Krásný, česnekový den! IZi :D"