Česnekové oleje
Přemýšleli jste někdy nad tím, jak vytvořit ideální a rychlé dochucovadlo salátů, dipů, těstovin, pečiva či pizzy? Něco, co by jednoduchou a fádní pizzu vystřelilo 2. kosmickou rychlostí ze Země rovnou na Mars? Jirka Knobloch ano. A jako vždy, opět na něco kápnul. Řešení je to přitom velmi jednoduché. Vezmeme česnek a povaříme jej nebo macerujeme v oleji. To je vše.
Konzervace česneku v oleji způsobí, že jeho výrazné a nezaměnitelné aroma spolu s česnekovou chutí přejde do oleje a stane se jeho součástí. Na konci tohoto skvělého příběhu je pak jedinečná přísada téměř jakéhokoli jídla – česnekový olej. Co už s ním pak budete dělat, je pouze na vás.
Česnek v oleji voní velmi jemně, můžete s ním pokapat pečivo nebo čerstvě upečenou rybu, sprchovat se v něm nebo se jím potírat (ano, čistý česnekový olej se díky léčivým antibakteriálním účinkům česneku skutečně používá i na různé kožní problémy).
Extra kvalitní česnekový olej
Jirku Knoblocha dlouhodobě podezíráme, že jeho oblíbenou variantu česnekového oleje ve spreji používá i na opalování. U vás doma si česnekový olej zcela jistě také rychle zamilujete. Je to takový základní stavební kámen rozmanité kuchyně. Česnekové oleje vyrábíme z olivového, řepkového i slunečnicového oleje, můžete si proto vybrat přesně ten, který máte rádi. A pokud vám protažení česnekem nestačí, pak tady pro vás máme ještě něco štiplavějšího – olivový olej, do kterého jsme macerovali chuť česneku a chilli papriček.
Kromě česnekového oleje je další perfektní must have ingrediencí také česneková zálivka či ocet. S touto velmi jednoduchou přísadou dodáte i fádnímu zeleninovému salátu opravdu pořádné grády. Další chuťovky s univerzálním použitím najdete v kategorii s nakládaným česnekem, kde se snoubí úžasná chuť různých bylinek s česnekem. Na chuť jistě velmi rychle přijdete také česnekovým pastám, kterými můžete snadno a rychle dochutit takřka jakékoli jídlo. Značka ideál.