Marináda s medvědím česnekem 50 g
Medvědí česnek doplněný směsí koření - delikatesní kombinace pro masa, do bylinkového másla či k těstovinám.
Popis od naší česnekové rodinky
Michal Ch. (amatérský kuchař, preferuje asijskou kuchyni)
"Použil jsem tuto marinádu jako koření na ameriky, protože dle složení se to nemůže s bramborou pohádat. Jelikož koření už obsahuje sůl, udělal jsem pokus a brambory už jsem dál nesolil ani nijak nekořenil a výsledek byl super:-). Medvědí česnek zůstal chutný, nezhořkl a upřímně, brambory byly skvěle vychucené i bez přidání dalších dochucovadel ."
Popis od výrobce
Složení:
Koření (medvědí česnek 31 %, cibule, pepř, česnek), sůl (2,6 % v hotové marinádě), sušená zelenina.
Skladování: teplota 25 °C, vlhkost: 60 %, v originálních uzavřených obalech
Marináda je bez konzervačních látek a jde použít mimo grilování i k přípravě dressingů či omáček.
Návod k použití:
Přesný postup najdete na etiketě. Hotovou marinádu lze uchovat v lednici po dobu 2 měsíců (nejlépe v uzavřené nádobě či sklenici).
Maso - nakrájejte na plátky, kostky či nudličky, do marinády lze nakládat i kuřecí křídla či vepřová žebírka. Maso důkladně promíchejte s marinádou a uložte do chladničky. Optimální doba spotřeby je následující den po naložení masa, kdy maso zkřehne a stejnoměrně pojme marinádu. Není nutno přisolovat!
Recepty
Stále nevíš co z medvědího česneku uvařit? Pro inspiraci Jirka Knobloch přichystal pár receptů z medvědího česneku. Klikni ZDE a mrkni na ty dobroty. Máš tajný recept o který se chceš podělit? Napiš nám, rádi ho s tvým jménem zveřejníme.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.