Popis od naší česnekové rodinky
Ivana Z. (amatérská kuchařka, převážně česká kuchyně)
"Tak tohle mě dostalo! Chipsy pro pány ! Ochutnala jsem plátek, i když jsem holka. Výborné, ale.... zrovna jsme měla nasušenou zeleninu (mrkev, celer, petržel, řapíkatý, kedlubnu, červenou cibuli, žlutou cibuli, jarní cibulky, pórek, červenou kapii a hladkolistou petržel) do základu mojí domácí "bezchemické" podravky, takže jsem jednu část udělala s plátky chipsů a granulovaným česnekem. Výýýýborné!!!"
Péťa L. (amatérská kuchařka, preferuje vegetariánskou kuchyni)
"No tohle za mně ke chroupání fakt ne :-D. Chuťově velmi intenzivní, tyhle chipsy opravdu nejsou pro slabší povahy (tedy pro mně). Na vaření jsou ale super, nalámu je na kousky do omáčky a nemusím nic loupat a krájet."
Jirka K. (amatérský kuchař, každá kuchyně preferuje jeho)
"Sám bych to ohodnotil jako peklo v nebi. Jsou to natvrdo usušené plátky česneku, silné. Stačí jeden plátek ráno a ucítíš ho ještě v poledne. Chipsy jsem si vzal s sebou na "tour de Mont Blanc", po požití mě každý den ráno vykoply ze spacáku. Kdo nemá rád extra pálivý česnek, ten je nedocení. Kdo ho rád má, ten ho může použít jako chips, jako dochucení jídla, jako dezinfekci proti komárům a pro odehnání vtíravých dam:-)."
Popis od výrobce
Vznikají pozvolným sušením při nízké teplotě tak, aby si zachovaly všechno to dobré, co česnek obsahuje. Používají se snad všude. Koupou se v našem oleji, masíčko a rybička se pod nimi přímo tetelí, česneková polévka voní po celé kuchyni a česneková pomazánka rozpaluje každou party. Svoje jméno ale získaly na první grilovačce. Jak jinak by je mohli "chlapi" labužníci pojmenovat?