Rajčata s mozzarellou a česnekovo-bazalkovým domácím pestem

Rajčata s mozzarellou a česnekovo-bazalkovým domácím pestem

Ingredience:

  • 250 g cherry rajčátek

  • 2 balení mozzarelly třešinky (celkem 900 g)

  • 2 stroužky česneku

  • 2 lžíce čerstvé nebo sušené bazalky

  • 2 lžíce olivového oleje (ideálně náš česnekový)

  • 1 lžička soli (dle chuti)

  • Mletý černý pepř (dle chuti, volitelně)

  • Bagetka na podávání


Postup:

  1. Připravte pesto:
    V hmoždíři nebo mixéru rozmělněte česnek s bazalkou, solí a olejem na jednoduché pesto. Pokud používáte sušenou bazalku, doporučujeme ji nejprve na chvíli namočit v troše vody nebo oleje, aby se lépe rozvoněla.

  2. Připravte suroviny:

    • Rajčátka omyjte a překrojte napůl.

    • Mozzarellu slijte z nálevu a případně překrojte, pokud jsou kuličky větší.

  3. Smíchejte:

    • V míse smíchejte rajčata, mozzarellu a přidejte domácí pesto.

    • Dochutíme solí a dle chuti také pepřem.

    • Jemně promíchejte, aby se suroviny krásně obalily pestem.

  4. Podávejte:

    • Podávejte s čerstvou nebo opečenou bagetkou jako lehký předkrm, salát nebo rychlou večeři.


Pokud máš víc času, nech směs chvíli odležet v lednici – chutě se krásně propojí.