Rajčata s mozzarellou a česnekovo-bazalkovým domácím pestem
Rajčata s mozzarellou a česnekovo-bazalkovým domácím pestem
Ingredience:
-
250 g cherry rajčátek
-
2 balení mozzarelly třešinky (celkem 900 g)
-
2 stroužky česneku
-
2 lžíce čerstvé nebo sušené bazalky
-
1 lžička soli (dle chuti)
-
Mletý černý pepř (dle chuti, volitelně)
-
Bagetka na podávání
Postup:
-
Připravte pesto:
V hmoždíři nebo mixéru rozmělněte česnek s bazalkou, solí a olejem na jednoduché pesto. Pokud používáte sušenou bazalku, doporučujeme ji nejprve na chvíli namočit v troše vody nebo oleje, aby se lépe rozvoněla. -
Připravte suroviny:
-
Rajčátka omyjte a překrojte napůl.
-
Mozzarellu slijte z nálevu a případně překrojte, pokud jsou kuličky větší.
-
-
Smíchejte:
-
V míse smíchejte rajčata, mozzarellu a přidejte domácí pesto.
-
Dochutíme solí a dle chuti také pepřem.
-
Jemně promíchejte, aby se suroviny krásně obalily pestem.
-
-
Podávejte:
-
Podávejte s čerstvou nebo opečenou bagetkou jako lehký předkrm, salát nebo rychlou večeři.
-