Špagety s česnekem a zeleninou
Autor: Ing. Barbora Hrubcová
Léto je v plném proudu. Kdo by nechtěl dobře, lokálně a hlavně rychle uvařit a jíst? Co si dát těstoviny s česnekem? Česnek už máte doma pod střechou a teď už se jen vydat na zahradu pro zbytek ingrediencí. Vezměte košík a dojděte si pro ten česnek, pár rajčátek, papriku, nezapomeňte na cuketu a cestou uškubněte i trochu oregana. V lednici by se mohly toulat parmezán a máslo. K tomu kapka dobrého oleje. Sůl a pepř jsou samozřejmostí. A jako hlavního účastníka kulinárního divadla si připravte těstoviny. Zkuste klidně špagety, k létu se hodí a doma bývají nejčastěji.
Na pánvi rozehřejte kapku oleje, do ní přidejte česnek nakrájený na plátky a nechte malinko rozvonět. Pokud přeci jen nepatříte k vášnivým pěstitelům česneku, neváhejte a kupte si KPZ do kuchyně - česnekový olej. Ten vám na pánvi rozehraje koncert pro vaši večeři. Pro fajnšmekry doporučuji olej s chilli, ať máte na talíři malinko říz. Přidejte k česneku nebo česnekovému oleji na plátky pokrájenou cuketu. Cuketu osmahněte jen do zlatova, aby nebyla hořká. Mezi tím dejte do vroucí, osolené vody dělat špagety. K cuketám s česnekem přihoďte pokrájená rajčata a papriku. Přiklopte a nechte lehce změknout. Zelenina bude mít stále chuť, jako byste jí zrovna utrhli. Osolte, opepřete. Přihoďte na pánev hotové špagety a podlijte trochou vody, ve které se vařily. Vypněte sporák a zamíchejte do špaget kousek studeného másla. Na talíři posypte špagety s česnekem a zeleninou nakrájeným oreganem a nastrouhaným parmezánem. No není to nádhera? Dobrou chuť.
Ingredience:
- 3 stroužky česneku nebo česnekový olej
- kvalitní olej
- sůl
- pepř
- těstoviny - špagety
- několik rajčat
- jedna paprika
- oregano
- parmezán
- máslo