Veganské Lo mein s černým česnekem

Ingredience:

  • 2 porce veganských nudlí (např. soba)
  • 2 PL sezamového oleje
  • 1 malá chilli paprička, bez semen, jemně nakrájená
  • 1 PL jemně nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 3 hrnky spiralizované zeleniny: mrkev, cukína, holandská paprika, hlávková kapusta, možno namíchat s libovolnými klíčky, nakrájenými houbami, hráškovými lusky, baby špenátem, atp.
  • 1 PL propasírovaného českého černého česneku
  • 3 PL light sójové omáčky
  • 8 stroužků českého černého česneku, nasekaného
  • 2 jarní cibulky, nakrájené

Postup:
Nudle uvařte dle instrukcí na obalu.
Ve větší wok pánvi rozehřejte sezamový olej, přidejte zázvor a chilli a na středním plameni po dobu 2 minut smažte. Přidejte spiralizovanou/nasekanou zeleninu. Dvěma špachtlemi zeleninu obracejte po dobu 3-5 minut (i déle, pokud chcete zeleninu měkčí a ne „al dente“). Smíchejte sójovou omáčku s česnekovou pastou, zalijte s ní zeleninovo-nudlovou směs a důkladně promíchejte. Duste další 1 minutu na silném plameni.

Podávejte teplé, posypané sekanou jarní cibulkou a sekaným černým česnekem.

Zdroj: https://www.cesky-cerny-cesnek.cz/